Positieve indruk van thirty bees • Aan allen,

  Ik heb thirty bees aan een groot aantal “testen” onderworpen en vergeleken met PrestaShop V 1.6. Mijn eerste indruk is dat het goed in elkaar zit en was verrast te merken dat voor mij heel logische aanpassingen in thirty bees zijn gedaan die PrestaShop over het hoofd heeft gezien of domweg geen aandacht aan wilde besteden. Modules die ik op de plank had liggen en bij PrestaShop moeilijk of geheel niet aan de praat te krijgen waren, heb ik zonder problemen kunnen installeren en configureren.
  Verder lijkt het mij dat het initiatief van thirty bees om een breed publiek mee te laten denken en werken aan de verdere ontwikkeling van dit platform een heel goede en toekomstbestendige keuze is.
  Wil jij meer weten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van thirty bees en/of kennis delen of samen een web shop opzetten, inrichten of e-commerce consultancy om meer te verkopen? Dan hoor het graag. • Kan je aangeven wat je werkbaar hebt gekregen wat je in prestashop niet voor elkaar kreeg? • @Baarssen - Zoals gezegd had ik diverse oude modules op de plank liggen en zelfs een oud thema. Elk van hen had zo zijn eigen nukken en heb ik daarom niet meer gebruikt. Fijn te merken dat het nu wel werkt onder thirty bees. Testen heb ik gedaan op localhost, maar dat mag geen verschil maken met live hosting.
  Wat is jouw visie op de ontwikkeling van PrestaShop? Wat vind jij van thirty bees? Wat doe jij in NL met e-commerce? • @Euria : heb je TB reeds lopen in een productie webshop of ben je nog aan het testen?
  Zelf ben ik onder de indruk van TB, maar heb twijfels over de toekomstbestendigheid van de onderneming.
  Hoeveel developers zijn actief bezig met dit project en wat is voor hun het verdienmodel.

  Ik wil niet straks overstappen op TB en dan eindigen met een shop die niet meer te upgraden is, of niet meer doorontwikkeld wordt.
  Ik juich de hele TB onderneming enorm toe want de frustratie inzake PS1.X is ook bij mij groot. • @loveforrain : Ik heb één shop nu al een tijdje locaal onder Laragon draaien en een shop voor diensten in aanbouw voor live begin oktober.
  Thirty bees is een verademing ten opzichte van PS.
  Ondertussen heb ik van @Lesley veel achtergrondinformatie over thirty bees, de onderneming en hun visie en concrete plannen gekregen. Hierin is hij heel eerlijk geweest. Wat voor mij vooral telt, is dat wij thirty bees het als gemeenschap samen moeten vormgeven, niet te veel eigen kleine belangen! Bij een ander vergelijkbaar softwareproject, dat vanuit Hong Kong is opgestart en nu een paar jaar op die basis draait, heb ik gezien dat in heel korte tijd met hulp van velen een community is ontstaan waar zelfs grote ondernemingen zich bij hebben aangesloten omdat ze de ontwikkelkracht en de snelheid niet halen. Commercieel loopt dat voor alle partijen als een trein en vooral de eindgebruikers/klanten zijn heel blij; enorm goede kwaliteit voor een absoluut laag bedrag.
  Iedereen die vooruit wil, kan een bijdrage aan thirty bees leveren. Vanuit Euria en in bijzonder goed overleg met thirty bees heb ik al een paar initiatieven opgestart in Nederland. Er is hier in NL heel veel PS-kennis en er ligt heel veel maatwerk te verstoffen. Bij PS krijg je maar moeilijk een ingang of worden suggesties in de bureaulade geschoven. Niet verwonderlijk met het business model dat zij nu hanteren.
  Euria heeft vele webshops in PS gemaakt maar de onvrede en frustratie nam de afgelopen jaren behoorlijk toe. Magento is mijns inziens geen alternatief voor het MKB. Wij hebben al menige Magento-gebruiker op PS overgezet.
  Als je nu een aantal shops op PS hebt draaien, zou ik zeker nog even wachten tot thirty bees meer vorm en inhoud heeft gekregen. Bedenk wel dat PS vanaf okober 2018 stopt met de ondersteuning van V 1.6. Magento gaat naar versie 2.0 en dat betekent voor alle V1.0 bezitters compleet overnieuw beginnen. Dat geldt ook voor PS V1.6 bezitters die naar V 1.7 over moeten.
  Euria is in ieder geval aangehaakt bij thirty bees en wij zien dit op dit moment als het beste alternatief in moeilijke tijden. Als ik jou een advies mag geven, haak in ieder geval ook aan met één shop en probeer naar vermogen de community te voeden. Alle hulp in inzicht is nu meer dan welkom. • TB werkt prima, is snel en ik heb er alle vertrouwen in. Het enige wat (nog) niet werkt is de module van Sendcloud en nog een paar zaken. Voor ik met mn hoofdwebshop overstap wil ik dat geregeld hebben omdat ik niet iedere zending handmatig in ga geven. Verder heb ik een aantal modules zoals beslist, channable factuurlayout module, en een textatribuut module die ik ook werkend wil hebben. Het is dus voor die zaken nog afwachtten wat de makers van die modules gaan doen.


Log in to reply
 

Looks like your connection to thirty bees forum was lost, please wait while we try to reconnect.